• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Semne că te afli în relații bune




1. Râdeți împreună.

Râsul este sănătos, mai ales într-o relație.
Dacă, ocazional, esti în stare să râzi cu partenerul tău este un semn foarte bun, că lucrurile merg bine, amândoi vă simțiți confortabil unul cu celălalt.
Găsiți lucruri amuzante, ceva care să puteți râde împreună, poate e un joc, o amintire hazlie, o conversație despre ceva care este întotdeauna amuzantă, etc.

2. Ambii sunteți în stare să vă recunoașteți greșelile.

Pentru că suntem oameni și nu roboți perfecți, uneori e posibil să greșim chiar fără intenție. Este greu să recunoști că ai greșit.
Dar putem folosi aceasta pentru a învăța și a nu mai repeta pe viitor.
Recunoaște-ți greșelile și fii capabil să ceri iertare de la partenerul tău. De asemenea iartă-ți partenerul pentru greșeli inerente.

3. Aveți planuri de viitor.

Când împreună, vorbiți de viitor, despre vise și realizări este un indiciu foarte bun că lucrurile merg bine.
În cazul în care partenerul tău mereu evită să vorbească despre viitor, poate fi un semn rău, că el vrea doar să se distreze cu tine.

4. Există respect pentru spațiul personal.

Dacă există lucruri pe care le faci cu plăcere singur, fă-le, iar în cazul în care partenerul tău îi place să facă ceva doar singur, permite-i fără nici o suspiciune.
Se poate întâmpla ca partenerul tău să aibă o diferență de opinie sau sentiment aparte pentru ceva, asta n-ar trebui să te deranjeze prea mult, de exemplu: vrea să voteze în politică cu altcineva, sau iubește unele animale care ție nu-ți plac.
Respectul este o necesitate pentru orice relație bună și, prin urmare, un indicator excelent dacă relația este sănătosă sau nu.

5. Egalitate și dreptate.

Dacă obții întotdeauna ceea ce vrei este un indiciu că relația este bună, acesta poate fi un semn că nu se gândește doar la el însuși, ci și la alții.
Dar atenție, totul are o limită, nu abuza de aceasta situație, trebuie să-i acorzi și lui posibilitate să decidă. Nu este corect ca întotdeauna aceeași persoană să aleagă sau să ia decizii.

6. În momentele grele vă sprijiniți unul pe celălalt.

Un lucru pe care nu trebuie să lipsească este sprijinul reciproc în vremurile grele.
O relație bună poate fi susținută atunci când se trece prin durere și vremuri rele. Unele relații ies din aceasta probă mai cimentate, mai legate altele pur și simplu se desfac din cauza asta.

7. Puteți vorbi despre orice.

Abilitatea de a vorbi despre orice lucruri în mod deschis, este o calitate înt-un cuplu. Toate problemele se rezolvă ușor de la început și nu există posibilitatea de a escalada mai târziu în conflicte.
Apar adeseori situații dificile, greu de comunicat, dar găsește întotdeauna modalități de a împărtăși cu partenerul tău aceste lucruri. O poți face și prin altcineva de încredere, sau de exemplu poți scrie o scrisoare.

9. Există încredere reciprocă.

Indicația principală că vă aflați într-o relație bună este că aveți încredere unul în celălalt. Este liantul principal.
Suspiciunile pot duce la ruperea unei relații. În cazul în care unul dintre cei doi are încredere în altă parte, în afara cuplului și nu în partenerul său, este greu de susținut o asemenea situație și este un semn că relația mai târziu se va rupe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu