• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Blestemele si deochiul

        Blestemelor și deochiului li s-au atribuit întotdeauna o semnificație ocultă sau divină, dar ele nu sunt altceva decât un fel de psihoza (sugestie) negativă și care are efect numai la oamenii naivi, la cei cu caractere mai slabe.
Uneori chiar starea de frică ajută la materializarea celor două fenomene (bineînțeles, în limita realului !)
Subconștientul din noi este ca și un mic copil sensibil care trebuie apărat de influențele ce vin din afară sub forma unor sugestii negative.

Nu credeți tot ceea ce vi se spune ! (de exemplu, dacă vi se spune că ce ați mâncat este otrăvit iar voi credeți, chiar dacă nu este adevărat, atunci subconștientul imediat va ordona stomacului vostru să vomite totul afară !)
În cazul blestemelor sugestia acționează direct prin cuvinte, iar la deochi efectul se face prin priviri pătrunzătoare de invidie (sugestia și hipnoza pot avea loc și prin alte căi de transmitere, nu numai prin cuvinte !)
În practicarea hipnozei, dacă pacientul nu are încredere oarbă în cel pe care o face aceasta nu va avea loc, așa este și în cazul blestemelor sau al deochiului, dacă avem o personalitate optimistă, puternică, nimic nu va avea putere asupra noastră.
Unul din miracolele vieții este că suntem la nivelul cosmic, fiecare dintre noi, ființe unice, individuale, și de aceea puterea de apărare stă în noi, trebuie doar să o știm să o folosim.
Deci totul stă în forța minții noastre de a ne crea o barieră contra fricii, să fim stăpâni pe situație să avem o stare de echilibru și de încredere în eu-ul nostru.

Noi, dar numai noi, să ne controlam acțiunile și voința, și nimănui din afară să nu-i permitem să ne influențeze în vreun fel.
Dacă însă simțiți că aveți nevoie de ajutor, apelați la persoanele voastre de încredere sau la un psiholog.
În nici un caz să nu cădeți în plasa misticismului și să apelați la țigăncile șarlatane care se ocupă cu așa zisele farmece.
Aceste ghicitoare nu au multă carte, dar știu să te citească din ochi, sunt îndrăznețe, au caractere puternice și o psihologie a vieții foarte dezvoltată. Așa se explica de ce le cad pradă câteodată, chiar și unele persoane cu mari renume de vedete.




Fiți deștepți și fără frica - eu vă salut Mitică (Popescu)

În aceeași categorie : Visele - laborator de psihologie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu